Το νέο TaxisNet δεν δουλεύει με Firefox!!!! γκρρρρρρ!

Taxinet screenshot

Μόλις προσπάθησα να μπω στο «νέο» taxisnet του Υπουργείου Οικονομικών και ανακάλυψα δεν δουλεύει με firefox!!! ‘Ελεος!! Κανένας σεβασμός στον φορολογούμενο και τα W3C standards! Στη φωτογραφία (κάντε κλικ) έβαλα σε κόκκινους κύκλους τα πεδία που δεν δουλεύουν και σε μπλε αυτά που δουλεύουν με firefox. Ούτε να βγω απ’ το σύστημα δεν μπορώ.

Ας άφηναν τουλάχιστον το παλιό σύστημα σε λειτουργία έτσι ώστε οι χρήστες που δεν χρησιμοποιούν προϊόντα Microsoft να μπορούν να κάνουν τις δηλώσεις τους χωρίς να είναι αναγκαίος ο Internet Explorer. Εγώ τουλάχιστον είμαι σε Windows.. τι να πουν οι χρήστες Linux, FreeBSD, Mac, κ.λ.π;

Τα περι συμφωνίας-συνεργασίας Ελληνικής κυβέρνησης και Microsoft τ’ αφήνω για comments 😉

16 responses to “Το νέο TaxisNet δεν δουλεύει με Firefox!!!! γκρρρρρρ!

  1. Το αστείο είναι ότι το νέο taxisnet τρέχει σε πλατφόρμα linux, apache, oracle!! Η ΓΓΠΣ είναι το άντρο των ορακλάδων και λινουξάδων της δημόσιας διοίκησης. Γιατί τότε δεν δουλεύει το site με firefox..; Μπορώ να υποθέσω πολλά (σίγουρα όχι προς την κατεύθυνση των συνηθισμένων συνομοσιολογιών) αλλά χρειάζεται κουβέντα και τώρα βιάζομαι.. Ίσως γράψω ένα σχετικό ποστ αν βρω χρόνο αργότερα.

  2. ποιος το εχει φιαξει αυτο το νεο …καποτε ειχα ακουσει οτι θελανε να το ξηλωσουνε ολο και να το φιαξουν απο την αρχη…αυτό ειναι ενα νεο συστημα; ισως

    Νομιζω οτι ειναι μια full j2ee εφαρμογη …φαινεται οτι την εχει κανει η Intracom
    Linuχ – J2ee – και …μαλλον Struts web framework ;

    οπως και να εχει μαλλον οι τυποι κανουν μαγκιες με Javascript ..στα σημεια που δεν παιζει!
    δεν εχω μπει ακομα στο συστημα οποτε..απλα..κανω υποθέσεις!
    Καταραμένη JavaScript!

  3. Ευκαιρία να θυμίσω στους αναγνώστες αυτού του άρθρου να υπογράψουν τη «Διακήρυξη για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο»:

    http://manifesto.digitalrights.gr/

  4. Παράθεμα: Όταν το κράτος γίνεται σπόνσορας ενός εμπορικού προϊόντος at vrypan|net|weblog

  5. Το τι χρειάζεται είναι γνωστό,
    α. Συγγραφή γράμματος που να περιγράφει το πρόβλημα
    β. Αποστολή του γράμματος στην υπηρεσία που είναι πίσω από αυτό το δικτυακό τόπο, κτλ. Αν χρειάζεται, εκτύπωση και αποστολή του γράμματος
    γ. Νέα εγγραφή ιστολογίου που να έχει το περιεχόμενο του γράμματος, την ημερομηνία αποστολής, ποιος ήταν ο παραλήπτης και να λέει ότι θα παρακολουθήσεις το όλο ζήτημα από την εγγραφή αυτή. Για παράδειγμα, αν αναφέρεις ότι το πρόβλημα υπάρχει στην τελευταία έκδοση του Netscape (=Mozilla), έχει αξία. Πρέπει να δοκιμάσεις πάντα για να είσαι σίγουρος.
    δ. Οι υπόλοιποι συν-ιστολόγοι να βοηθήσουν στη διάδοση της καμπάνιας.

    Το γράμμα πρέπει να είναι κόσμιο και στην ουσία.
    π.χ.
    ΚΑΚΟ: ΈΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ!!! Γιατί το κάνατε αυτό ηλίθιοι;;;;;;;;
    ΚΑΛΟ: Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι ο δικτυακός τόπος /τάδε/ έχει σημαντικά προβλήματα προσβασιμότητας από χρήστες που χρησιμοποιούν το λογισμικό φυλλομετρητή (Web browser) Netscape XYZ, Mozilla XY, Mozilla Firefox ZY. Συγκεκριμένα, οι σελίδες ΧΨΖ παρουσιάζουν το πρόβλημα χψω.

    Αν χρειάζεσαι βοήθεια στη συγγραφή του γράμματος, ξεκίνησε νέα εγγραφή ιστολογίου και θα βοηθήσουμε σε αυτό.

    Αν όλα είναι περίπλοκα και πολύ δουλειά, το μόνο που απομένει είναι να μού στείλεις το u/p του λογαριασμού σου να δοκιμάσω.

    Καλή τύχη

  6. >Αν όλα είναι περίπλοκα και πολύ δουλειά, το μόνο που απομένει είναι
    >να μού στείλεις το u/p του λογαριασμού σου να δοκιμάσω.

    χαχαχαχαχα Ή κάνεις πλάκα ή δεν ξέρεις τι είναι το TaxisNet!! Αν σου έδινα το u/p μου στο TaxisNet θα έκανες το ευκολότερο phishing και κλοπής ηλ/κης ταυτότητας σ’ ολόκληρο το δίκτυο! Ασε που είναι και παράνομο.

    Όσον αφορά την οργανωμένη διαμαρτυρία δε νομίζω ότι χρειάζεται εφ’ όσον έχουν feedback form με το που κάνεις login (αυτή δουλεύει!). Πιστεύω ότι το λάθος (JavaScript & Frames) θα λυθεί γρήγορα.

  7. >Αν όλα είναι περίπλοκα και πολύ δουλειά, το μόνο που απομένει είναι
    >να μού στείλεις το u/p του λογαριασμού σου να δοκιμάσω.

    χαχαχαχαχα Ή κάνεις πλάκα ή δεν ξέρεις τι είναι το TaxisNet!! Αν σου έδινα το u/p μου στο TaxisNet θα έκανες το ευκολότερο phishing και κλοπής ηλ/κης ταυτότητας σ’ ολόκληρο το δίκτυο! Ασε που είναι και παράνομο.

    Όσον αφορά την οργανωμένη διαμαρτυρία δε νομίζω ότι χρειάζεται εφ’ όσον έχουν feedback form με το που κάνεις login (αυτή δουλεύει!). Πιστεύω ότι το λάθος (JavaScript & Frames) θα λυθεί γρήγορα.

    Το θέμα με u/p δεν ήταν πλάκα, ήταν ειρωνικό 8-). Προσωπικά δεν σε γνωρίζω, οπότε για σταστιτικούς λόγους θεωρώ το τυπικό ελληνικό στυλ που λέει «Ωχ αδερφέ, κάποιος άλλος θα τους το πει».

    Υπάρχουν ένα σωρό μικρά ζητήματα όπως αυτό που ο καθένας ανεξάρτητα πρέπει να στείλει σχόλια για τη διόρθωσή του.

    Αυτό που θα ήθελα να ακούσω από σένα είναι μια νέα εγγραφή ή ένα σχόλιο εδώ που να λέει ότι, «Ναι, μόλις έστειλα σχόλιο στη σελίδα για feedback του TaxisNet! Μπορείτε να κάνετε και εσείς το ίδιο;».

  8. BTW, όταν συνδεθείς με το taxinet, έχει φόρμα αξιολόγησης της υπηρεσίας. Όσοι έχουν κωδικούς στο taxisnet ας γράψουν τα σχόλια τους στη αντίστοιχη φόρμα.
    Αυτό ΔΕΝ πρεπει να περάσει έτσι μιας και δεν μας δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουμε τη δήλωση μου ηλεκτρονικά και έτσι χάνουμε την έκπτωση ηλεκτρονικής υποβολής (όχι στο χωριό μου ΔΕΝ ξέρουμε τι είναι τα windows) έχουμε μόνο UNIX και τα πληρώσαμε και καλά απο μεγάλες εταιρίες (ΙΒΜ-SUN etx). ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

  9. Παράθεμα: TAXISNet at aera patera

  10. Παράθεμα: hmm… » Taxisnet, συμβατό μόνο με Windows και InternetExplorer

  11. TaxisNet στο FireFox και οχι μονο…
    Χαλαρα….
    Extention: IEtab
    Κατεβαστε το απο το:
    https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=1419
    Για λεπτομερειες στο:
    http://ietab.mozdev.org/

    Enjoy..

  12. Λες και δεν το ξέραμε το extension 🙂

    Τι θα κάνουν οι χρήστες Linux, Mac OS X, κ.λπ.

    Άλλο είναι το θέμα; Γιατί το Υπουργείο δεν έφτιαξε το (A)TaxisNet να είναι W3C compliant.

    Thanks for the tip anyway…

  13. Γεια σας παιδιά. Στις 12 Μαρτίου έστειλα mail στο TaxisNet και σήμερα έλαβα απάντηση. Μου απάντησαν πως σε λίγες ημέρες το site θα λειτουργεί και για τους άλλους browser’s…
    Αυτό είναι μια μεγάλη νίκη!!!

    Stay tuned…

  14. όχι μόνο δουλεύει με firefox, αλλά και ζωγραφίζει.. Τουλάχιστον στο ΦΠΑ που κάνω καθε δίμηνο, το print βγαίνει πολύ καλυτερα από τον ΙΕ, και μπορώ να έχω αποδείξεις για το αρχείο μου και την τράπεζα..

  15. Παράθεμα: Unique Fish » TAXISNet Ανέστη!

  16. Παράθεμα: hmm… » Taxisnet, ασύμβατο σχεδόν με όλους τους browsers

Σχολιάστε