Αμαλία: Η άποψη ενός γιατρού

«Καλύτερα να μην μιλήσω….» μας είπε ο γιατρός (DrVoel) στο Ελληνικό φόρουμ του bookcrossing. Τελικά μίλησε και μας άφησε άφωνους.

Εν’ ολίγοις, ο εν λόγω γιατρός1 πιστεύει ότι όσοι ασχολήθηκαν με την υπόθεσή της είναι άσχετοι και κακοήθεις που βγάζουν τα συμπλέγματα τους ενάντια στην ιατρική κοινότητα. Έμμεσα υποστηρίζει ότι η Αμαλία δεν πέθανε και ότι ο Ιατρικός Σύλλογος πρέπει να υπερασπίσει το κύρος του επαγγέλματός δικαστικά – να την στείλει να ψοφήσει στον Κορυδαλλό. Και αν πραγματικά πέθανε της εύχεται «κακό ψόφο να έχει».

Τι να σου απαντήσω ρε «γιατρέ»;2 Η αλαζονεία σου χτύπησε ταβάνι! «Αλαζονικά βόδια» σας αποκάλεσε και η Αμαλία και στην περίπτωσή σου πέφτει 100% μέσα. Και δίκιο να έχεις τόχασες. Θα την έβριζες έτσι την Αμαλία μπροστά στα μάτια των δικών της; Πως μπορείς να βρίζεις έναν νεκρό!; Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω πως ένας «περισπούδαστος γιατρός» πάσχει απο τέτοια έλλειψη παιδείας και βασικών τρόπων. Πραγματικά δεν θέλω ποτέ να τύχει και να είμαι ασθενής σου!

Μπορεί για σένα να είναι σημαντική η ύπαρξη/ανυπαρξία της Αμαλίας αλλά για όσους ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν (καλώς ή κακώς) η Αμαλία είναι απλά η αφορμή. Και φάρσα να ήταν η ιστορία αυτό δεν καταργεί τα 100άδες φακελάκια που δίνονται καθημερινά και τις πρόχειρες διαγνώσεις και πρακτικές των συναδέλφων σου. Δυστυχώς Αμαλίες πεθαίνουν καθημερινά. Δεν πάει άλλο – η ελληνική κοινωνία αγανάχτησε. Σ’ αυτό να αντιδράσει ο ιατρικός σύλλογος και η πολιτεία και ας είναι μειοψηφία οι αλμπάνηδες (λέω γω τώρα). Όχι άλλο στρουθοκαμηλισμό ρε γαμώτο!

1 Προσωπικά γνωρίζω ότι όντως είναι γιατρός.
2 Δεν μπαίνω στον κόπο να σε βρίσω – πραγματικά δεν αξίζεις το σάλιο μου τα keystrokes μου.

17 responses to “Αμαλία: Η άποψη ενός γιατρού

 1. Χαλαρώστε. Πτυχίο ιατρικής πήρε ο άνθρωπος, όχι Ι5 μαλακίας. Με βάση αυτή την οπτική, όσα είπε είναι χρήσιμα, για να δούμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

  Στο όλο κλίμα, συντελεί και ο επαρχιωτισμός της ελληνικής κοινωνίας, που αντιμετωπίζει τους γιατρούς σαν Θεούς και Αυτοκράτορες μαζί, ενώ είναι απλά μηχανικοί σάρκας.

 2. 45 πτυχία να πάρει, ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν μπορεί να γίνει ο συγκεκριμένος.
  Λυπάμαι τους ασθενείς του…
  Αξιολύπητος είναι όμως και ο ίδιος.
  Και ο τίτλος που έβαλες στο ποστ είναι εντελώς λάθος. Δεν υπάρχει καμιά «άποψη» γιατρού.
  Υπάρχει ο εμετός ενός μαλάκα, που, κατά διαβολική τύχη των ασθενών του, σπούδασε γιατρός

 3. «κακό ψόφο να’χει…»

 4. @x-p: 🙂

  @To MATI: Με το ποιούς έχουμε να κάνουμε το ξέρουμε ρε συ. Μας το είπε και η Αμαλία εξ’ άλλου. Συμφωνώ, φταίει και η κοινωνία μας για τον υπεροπτισμό και την αλαζονεία τους. Μακάρι να ήταν μηχανικοί – και να ήταν ο σύλλογός τους όπως το ΤΕΕ.

  @ΑΦΜ: Σπανίζουν οι Άνθρωποι γιατροί .. δυστυχώς.

  @cyberego: Ποιος; Αυτή την έκφραση ούτε για θάνατο ζώου δεν την χρησιμοποιώ.

  @imleavingthecult: Τι εννοείς; Και δίκιο να έχει. Αλλάζει καθόλου η θλιβερή πραγματικότητα με τα φακελάκια και το malpractise; Αλλάζει το γεγονός ότι δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό γι’ αυτά μέχρι τώρα; Αλλάζει την απανθρωπιά του;

 5. Γιατί με το post σου αλλάζει; 😕

 6. @imleavingthecult: όχι, your point is?

 7. Γνωρίζω πολλούς νέους γιατρούς προσωπικά κ σε διαβεβαιώ ότι το πτυχίο ιατρικής δεν συνεπάγεται παιδεία. Όπως κ κανένα άλλο πτυχίο βέβαια..
  Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στα λεγόμενα του DrVoel ήταν το » μετά από 7 χρόνια που εξασκώ την ιατρική, έχω γίνει μισάνθρωπος».
  Το θέμα για μένα, είναι για ποιο σκοπό εκπαιδεύονται οι φοιτητές ιατρικής. Ακούν συνέχεια ότι είναι οι σημαντικότεροι κ σπουδαιότεροι όλων των επιστημόνων, τα στολίδια της κοινωνίας, οι υπεράνθρωποι κτλ κτλ. Αυτά μαθαίνουν μεταξύ άλλων από τους καθηγητές τους. Άρα προετοιμάζονται για κάτι άλλο απ’αυτό που ζουν τελικά στα υποβαθμισμένα νοσοκομεία, δουλεύοντας ώρες ατελείωτες για ανθρώπους που υποφέρουν κ συχνά βγάζουν το χειρότερο εαυτό τους, τις μεγαλύτερες αδυναμίες τους, το θυμό τους απέναντι στον πόνο κτλ.
  Η θεωρία από την πράξη απέχουν έτη φωτός κ όταν μπορεί ο οποιοσδήποτε μαλάκας να ασκήσει επαγγέλματα όπως ιατρός, εκπαιδευτικός, κοινωνικός λειτουργός, φτάνουμε σε τέτοια φαινόμενα.
  Λύση δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά όσο περνάει ο καιρός κ το όλο θέμα κατασταλάζει μέσα μου, νομιζω πως τελικά, όλοι θύματα είμαστε.
  Μη με κράξετε.. τα σκέφτομαι ακόμα..

 8. @all

  Ακριβώς γι’ αυτό έγραψα πως πήρε πτυχίο ιατρικής και όχι Ι5 μαλακίας. Κοινώς, ένα χαρτί δεν σου δίνει απαλλακτικό στη μπουρδολογία, αν είσαι γουρούνι (και κάπου εδώ, ζητώ συγγνώμη από τη Μις Πίγκυ).

 9. Εγώ πάντως ανατρίχιασα όταν είδα την γνώμη του. Ούτε μπορώ να φανταστώ ΠΩΣ ούτε ΓΙΑΤΙ πήρε πτυχίο ιατρικής αυτός ο άνθρωπος.Ευχομαι να μην έχει πελάτες, να μην πέσουν τίποτε ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην ανάγκη του, και κυρίως ελπίζω να μην είναι παιδίατρος( μπρρρρ…).

 10. Twra pou o pappous mou einai sto nosokomeio osa egrafe h amalia mou erxontai synexeia sto myalo.. H Ygeia se auth th xwra exei paei peripato..

 11. Καλημέρα:

  Δύο πράγματα να προσθέσω:

  α. Η υγεία σε αυτό τον τόπο δεν έχει πάει περίπατο (όχι ακόμα τουλάχσιτον) και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τη σώζουν…

  β. Μη ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό: ξέρετε πόσα παιδάκια που δεν σκάμπαζαν μία. πήγαν σε όλες τις χώρες του εξωτερικού (Σερβίες, Βουλγαρίες, Ρουμανίες και λοιπές Τιμισοάρες) για να πάρουν το πτυχίο που τόσο πολύ ήθελαν (πληρώνοντας φυσικά γιατί και εκεί όλα αυτά τους φαίνονταν δύσκολα); Αυτά λοιπόν τα παιδάκια (ή γίδια) ήρθαν μετά εδώ, χωρίς να ξέρουν να ξεχωρίζουν το κρύωμα από την θλάση, πήραν σειρά για ειδικότητα (για αυτό έχει φτάσει η αναμονή στην δεκαετία) και στέλνουν κόσμο αδιάβαστο σε καθημερινή βάση…

  Και κάτι τελευταίο: έχει ρωτήσει κανείς τον γιατρό του, από που πήρε πτυχίο;;;;

 12. …»να την στείλει να ψοφήσει στον Κορυδαλλό. Και αν πραγματικά πέθανε της εύχεται “κακό ψόφο να έχει”.» …το εννοώ για αυτόν που το διατύπωσε διαπράττωντας τέτοια ύβρι. Αν και η έκφραση αυτή δεν είναι ούτε του δικού μου επιπέδου, μερικές φορές νομίζω ότι πρέπει να μιλήσεις σε κάποιον στη γλώσσα που καταλαβαίνει, για να μην πω με τις πράξεις που καταλαβαίνει. Απεύχομαι το σενάριο να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας όταν η έλλειψη πρόνοιας σκοτώνει ανθρώπους..

 13. Καλημερα σας.Ο DrVoel δεν ειναι καποιος νεαρος 30χρονος.Ειναι οντως γιατρος αναισθησιολογος αλλα ειναι πενηνταχρονος,καπνιζει πιπα και το παιζει κποιος.Μην εξεγειρεστε μαζι του.Δεν χρειαζεται.Ειναι ο χαρακτηρας του και ο τυπος του τετοιος.

 14. Eastrader, τι άλλο ξέρεις γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Ισχύει αυτό που λες για την ηλικία του; Ξέρεις αν μπορώ να βρω βιογραφικό του κάπου; Είναι προσωπικό το θέμα. Ευχαριστώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s