Ξενοφοβία κανείς;

Αυτό είναι. Μες το κατακαλόκαιρο είσαι αραχτός στην παραλία και διαβάζεις στην εφημερίδα σου για τους μετανάστες και τις προσπάθειες των αρχών για την «διασφάλιση» των συνόρων μας απο το κύμα μεταναστών. Σε ενοχλεί το ζοφερό μέλλον που σου διαγράφουν με τρομαχτική ορολογία αλλά συνεχίζεις ακάθεκτος ν’ απολαμβάνεις τις διακοπούλες σου. Και ξαφνικά συμβαίνει αυτό!

4 responses to “Ξενοφοβία κανείς;

  1. Πάλι καλά που σώθηκαν οι άνθρωποι, γιατί έχουμε και παραδείγματα παγκοσμίως που οι αρχές έχουν αφήσει πλοία να βουλιάξουν επειδή ήταν γεμάτα με οικονομικούς μετανάστες..
    Ξενοφοβία κ μαλακίες..

  2. η Ανθρώπινη ύπαρξη είναι πάντα μοναδιή και αναντικατάστατη, όποια ιδιότητα «φαρμακερή» ή ταξική αν της προσάψουμε.! Το πρόβλημα εδώ είναι ότι έχουμε υπογραψει συμβάσεις ελέγχου λαθρομεταναστών με την «φίλη» γείτονα χώρα που κακώς δεν καταγγέλονται ως πρόσκομα πλουτισμού επίσημων ή ανεπίσημων μαφίοζω της γείτονος ίσως σε μια προσπάθεια κατεύθυνόμενες λαθροεισόδους σε κυριολεκτικό πνίξιμο των προσφύγων καθημερινά εγκλήματα που συν΄θως τελούνται όχι σε μια πλάζ να μας χαλάσει τη μανέστρα αλλά τραγικά σε ναρκοπέδια του Εβρου και σε απάτητα βράχια για το Λιμενικό μας της Σάμου και της Χίου.

  3. Δεν είναι απίστευτο,έτυχα να είμαι στην Ρότα(επραχία Κάντιθ) 2003, αυτοί πάλι καλά,είναι ζωντανοί..εκεί ξέβραζε η θάλασσα πτώματα.37 νεκροί τους ξέβραζε επι μέρες η θάλασσα,στην παραλία,στα βράχια,ένα θέαμα φοβερό,άνθρωποι που για μια καλύτερη ζωή ρισκάρουν την ζωή τους καθημερινά με βάρκες και φουσκωτά διασχίζοντας τα στενά του Γιβραλταρ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s