Η οδός για την νιρβάνα του blogging

Όταν γράψατε αρκετά ποστ και διαβάσετε άλλα τόσα, σίγουρα θα αποκτήσατε μία αίσθηση των αναγκαίων συστατικών για την καλύτερη ικανοποίηση του αναγνωστικού σας κοινού. Ενώ είναι δύσκολο να ταξινομήσετε αυτά τα συστατικά είναι πολύ ευκολότερο να τα συζητήσουμε ως τη φόρμουλα που θα μαγέψει τους αναγνώστες σας μέσω των ένστικτων συναισθηματικών αποκρίσεων που θα έχουν διαβάζοντας τα γραφόμενά σας. Οι γενικότερες από αυτές τις αποκρίσεις είναι Αγανάκτηση, Διέγερση, Ερεθισμός και Επιβεβαίωση. Γενικώς δουλεύει αν με κάποιο σας ποστ χτυπήσετε κάποια απόκριση από αυτές. Ιδανικά είναι καλύτερο να συγκεντρώσετε όσο το δυνατό περισσότερες απο αυτές τις αποκρίσεις στο περιεχόμενό σας, παρόλο που αυτές μπορεί να είναι αντικρουόμενες. Αν χτυπήσετε κέντρο, ουσιαστικά εξασφαλίσατε τη νιρβάνα του blogging!

Η οδός για την νιρβάνα του blogging

Βεν Διαγράμματα για τη Νιρβάνα του blogging

Φυσικά, παρόλο που αυτό το ποστ παραδειγματίζει, γνωρίζοντας απλά τον στόχο αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά μπορούμε να τον πετύχουμε!

Αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά είναι μία κακόμοιρη προσπάθεια* μετάφρασης από το Valleywag.com Έχει πλάκα πάντως γιατί πολλά που λένε είναι αληθινά 🙂 Πολλά τα παραδείγματα και στην ελληνική μπλογκόσφαιρα – θα έγραφα μερικά αλλα το αφήνω σε εσάς 😉

Η μετάφραση των όρων μπορεί να είναι και λανθασμένη – διορθώσεις/παρατηρήσεις δεκτές.

4 responses to “Η οδός για την νιρβάνα του blogging

  1. Λογικό το βρίσκω.. Τις περισσότερες στιγμές νιώθουμε συναισθήματα που εμπίπτουν σ’αυτές τις κατηγορίες άλλωστε. Άρα η συνταγή για ένα πετυχημένο post είναι να είναι αληθινό..

  2. Να προσθέσω επίσης ότι αυτό δεν ισχύει μονάχα για τα ποστάκια. Ισχύει εξίσου και για τα βιβλία, τα άρθρα στα περιοδικά και τις εφημερίδες, ακόμα και τα κινηματογραφικά και θεατρικά έργα. Εν ολίγοις, για όλα τα »πνευματικά δημιουργήματα». Όχι?

  3. @melody: Σωστά το λες. Το μόνο που το ποστάκι είναι μικρό, πρέπει να πετύχεις στόχο σε μικρό χρόνο. Σε βιβλία, ταινίες κ.λπ. υπάρχει χώρος και χρόνος για να χτυπήσει όχι μόνο ένα αλλά πολλά απ’ τα συναισθήματα.

    Πάντως στην μπλογκόσφαιρα βλέπουμε πολλά μπλογκς που χτυπάνε κάποιο σημείο συγκεκριμένα. Έχει πλάκα το φαινόμενο.

  4. εμένα πάντως με εκφράζει περισσότερο ο μπλε κύκλος. καλή σας εβδομάδα, αγαπητέ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s