Γιατί τα ομαδικά blogs είναι δημοφιλέστερα;

Συνεργία

Με βρίσκει σύμφωνο το πρόσφατο post του Raj Dash σχετικά με τη δημοφιλία των ομαδικών blogs. Επιβεβαιώνει την σύντομη εμπειρία μου με το X-epetes.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι παρόλο που ο Unique Fish είναι στο monitor και οι x-epetes όχι, η καθημερινή κίνηση του ομαδικού blog είναι σταθερά μεγαλύτερh. Το πρώτο έχει μέσο όρο 40 hits τη μέρα σε μέρες χωρίς ποστ και 80-100 hits σε μέρες με νέο ποστ. Οι x-epetes έχουν 160-200 hits τη μέρα. Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι οι x-epetes είναι καινούργιο blog, η διαφορά έγγυται στους εξής λόγους:

 • Θεματολογία και στυλ γραφής: Λόγω των πολλών συντελεστών, οι x-epetes έχουν μεγαλύτερη γκάμα θεματολογίας και διαφορετικά στυλ γραφής και κατ’ επέκταση το blog έχει αναγνώστες με ποικίλα ενδιαφέροντα.
 • Φρεσκάδα: Παρόλο που οι συντελεστές του x-epetes δεν ασχολούνται με θέματα της καθημερινότητας ποστάρουν τακτικότερα νέο υλικό διατηρώντας ζωντανή κίνηση στο blog.
 • Ισχυρότερη διαφήμιση: Οι συντελεστές αφήνουν περισσότερα σχόλια σ’ άλλα blogs και σε fora διαφορετικής θεματολογίας ελκύοντας κίνηση.

Για να συναγωνιστούν στα πιο πάνω οι σόλο bloggers πρέπει να καταβάλουν μεγάλη αφοσίωση στο blog τους. Όπως λέει και ο Dash, η συνεργία είναι καλό πράγμα αλλά είναι δυνατό να πετύχει κάποιος και ως σολίστας.

Advertisements

9 responses to “Γιατί τα ομαδικά blogs είναι δημοφιλέστερα;

 1. Όταν λες hits εννοείς unique visitors ή page hits?

 2. To WordPress δεν δίνει τη δυνατότητα μέτρησης unique visitors. Μετράει μόνο τα όλα τα hits εκτός των μελών του blog. Επίσης δίνει στατιστικά ανάγνωσης μέσω feed readers.

 3. You are supposed to know better. Τα ομαδικά blogs είναι δημοφιλέστερα για τον ίδιο λόγο που παλιότερα τα USENET groups είχαν λαό που έγραφε και ακόμα περισσότερο λαό που διάβαζε ή ανέτρεχε για να βρει αυτό που έψαχνε.

  Όταν οι παραγωγοί της πληροφορίας είναι πολλοί, τότε πολύ απλά και το content είναι μεγαλύτερο, καλύτερο και η φήμη του content μεγαλώνει. Προφανώς υπάρχει εκείνη η κρίσιμη μάζα (διαφορετική σε κάθε ομάδα) που τα troll θα ανατρέψουν την κατάσταση και θα κάνουν το SNR -> 0. Γι ‘αυτό και newsgroups όπως το comp.compilers και το comp.lang.c.moderated είναι πιο πετυχημένα (σε σύγκριση πχ. με το comp.lang.c).

  Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον «πεφωτισμένο Δεσπότη» κάθε newsgroup / blog / wiki / forum, αλλά ακόμα και ο τρόπος που διαχειρίζεται το moderation συμβάλλει στη δημοτικότητα ή όχι του group.

  Σε αυτό πρόσθεσε το γεγονός πως στους X-epetes πχ. σταθερά κάνουν επίσκεψη οι φίλοι όλων σας, που δεν είναι κατ’ανάγκη και δικοί σου φίλοι ή άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τις δικές σου απόψεις.

 4. Ωραία. Δηλώνω λοιπόν ότι το δικό μου μπλογκ το οποίο συντηρώ μόνος μου δέχεται καθημερινά από 800 έως 1200 χιτς, εκτός από τα δικά μου.

 5. Μπράβο. Επιβεβαιώνεις την τελευταία πρόταση του ποστ: «είναι δυνατό να πετύχει κάποιος και ως σολίστας.»

 6. Δεν ξέρω αν πέτυχα ή όχι. Απλά δίνω αυτό το στοιχείο ως βοήθεια στον όλο προβληματισμό σου. Αν ήθελα να δημοσιεύω τα στατιστικά μου καθημερινά, θα το έκανα μέσω ενός εμφανούς counter.

 7. ναι αλλά και πάλι αυτό θα ήταν προβληματικό εγώ σε ένα παλιό κ ξεχασμένο μπλογκ είχα βάλει μετρητή και τις περισσότερες φορές χτύπαγε η αυτού εαυτός μου!
  Δηλ. από τα 1000 τα 900 ήταν δικά μου χιτς!! Ξεφτύλα I know! :p

 8. υπάρχει τρόπος να βάλεις το IP από τα PC που μπαίνεις και να μην μετριέσαι εσύ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s